Nymåne i vågens tecken..

Nymånen står alltid för ny start, ny början, det handlar om att så ett frö/ide/ny plan och nya tankemönster. Det du fokuserar på nu är det du sätter på tillväxt helt enkelt. Precis som månens tilltagande energi och växande. 

Men andra planeters positioner påverkar vilken typ av energi det är vid respektive ny/fullmåne. 

Till exemplet så är Vågens planet Venus, så nu har vi starka påverkande Venus energier. Venus anses även vara Månens dotter. Venus är den romerska kärleksgudinnan, i Grekisk mytologi kallas hon Afrodite.

 Venus arketyp även förknippad med oxen. Lite mer ”nice to know”-info om Venus är att hon står för  ovillkorlig kärlek, estetik och harmoni. Hon söker fred till varje pris och förser dem hon älska med mat, kläder och tak över huvudet. Venus representerar tur, sällskaplighet och fysisk charm. Hon är generös med livets goda, älskar njutningar och ger oss inspiration till både materiell och andlig utveckling.

Men myntet har alltid två sidor, så även för denna sköna böna. För Venus kan vara våldsamt svartsjuk, flörtar vilt, promiskuös, fåfånågd, passivt aggressiv, kan vara både slarvig, klumpig och skrytsam. Hon kan ha svårt att fatta intellektuella saker och vara alltför eftergiven åt sinnena och korpens drifter. Hon är den stora jordiska modern, vampen eller rent negativt tjurskallig. 

Saturnus, Lord of karma,  har precis avslutet en cykel / konjunktion med ”Månens south nood” (= som är signifikt för tidigare liv). Vilket betyder att i fokus är våra karmiska mönster från tidigare liv. Lägg sedan ihop det med Venus energin 😉 

Så energierna nu i denna nymåne uppmanar oss att se över relationer, och mönster som är dags att bryta och förändra. Det är en förändring på väg oavsett hur medveten, omedveten du är. 

Det är nu tid att göra positiva förändringar, se till att ta tillbaka din egen tid och energi. Det är precis det Saturnus, Lord of karma lär oss nu, och i kärlekens tecken. 

Saturnus blir även uppbackad av Chiron, (den sårade helaren) som står i opposition till solen, vilket bringar extra ljus och klarhet för dina relationer. 

Så med andra ord har du nu all hjälp du kan tänkas behöva för att läka dina relationsproblem och ta tillbaka kraften till dej själv igen.

Bra saker att fokusera på i denna nymånen är att fundera på vem supportar och hjälper dej? Vilka tar din energi och dränerar dej, är du beredd att släppa dem? Hur kan du göra för att följa din inre önskan och hjärtats röst? Vilka förändringar bör du göra för att bryta mönster som inte funkar för dej?

Se till att du är klar över detta, och se dej själv lyckas. Skriv gärna ner det på en lapp, läst upp det högt, gärna inför månskäran, och vips, så har du sått ett nytt härligt livsbejakande frö! 

♡ Annie.