Yule, Vintersolståndet.

På söndag  22 december har vi  årets längsta och mörkaste natt, men kl 05.19 svensk tid (UTC+1)  då vänder det! 

Då går vi mot ljusare tider, och mörkret får vika hädan. Vintersolståndet har historiskt sett varit enormt viktigt och har haft stor betydelse.

Kärt barn har många namn och vissa kallar det för ”Svarta natten” efter som det är den mörkaste och längsta natten på året. Andra kallar det ljusafton, vilket är vackert och en hyllning till solens återkomst. 

Vissa firar solens återkomst genom att att äta och dricka gult, kan vara allt från solbullar/ saffransbröd, apelsiner till en gyllene paella.  Samt att dekorera med grönt, det kan vara slingrande murgrönor, järnek eller varför inte en gran. Att helt enkelt hålla en julblot enligt våra hedniska traditioner.

En del gör en tacksägelse ceremoni för att faktiskt tacka mörkret som ger oss vila och ett saktare tempo, för både människor och natur. 

Det här en en magisk tid som många häxor och druider firar och möts upp på det exakta klockslaget och genomför ritualer och besvärjelser. 

Men grejen är den att allt fler söker sej till en naturnära andlighet oavsett om det handlar om gamla traditioner eller en ny öppenhet för det andliga, spirituella och inte minst astrologiska.

Så att tack mörkret och välkomna ljuset igen tycker jag är värt att uppmärksamma oavsett på vilket sätt som passar dej och vad du tror på. 

Nu blir det ljus igen / Annie

11 Replies to “Yule, Vintersolståndet.”

      1. Måste få säga överflöd på tårar är det som finns i mitt liv öppnar mitt hjärta för att tro på hoppet tack kära du

  1. Spot on with this write-up, I really assume this website needs far more consideration. I抣l in all probability be again to read rather more, thanks for that info.

  2. This is very attention-grabbing, You’re an excessively professional blogger. I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of your excellent post. Additionally, I’ve shared your site in my social networks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *