Möt din personliga andliga Guide..

Första gången jag mötte min andliga guide var en helt galen, fantastik och magisk känsla. 

Jag gjorde det under en guidad meditation, men man kan göra det själv oxå. Jag såg min guide väldigt klart, och gjorde direkt en skiss av det jag såg. Den skissen har jag framför mej på mitt arbetsbord, och ber alltid om hjälp och guidning för att hjälpa andra i mitt arbete som spirituell rådgivare och tarot tolkare. 

Du ska använda din visualiseringsförmåga för att komma i kontakt den din guide. Så att träna på att göra visualisera kan hjälpa dej med allt från att skapa dina visioner om din framtid till att använda det i ditt andliga arbete.

Ett tips på förberedelser kan vara att du tänder några ljus, även rökelser med en doft du tycker om, sätt gärna på en gärna en lugn meditativ musik i bakgrunden. Använd sånt som gör dej lugn. 

Preppa allt innan du sätter igång och försätter dej i rätt känsla. Ha gärna papper och penna i närheten för det kan vara bra att göra anteckningar, skisser direkt efteråt om du skulle vilja det. Eller spela in ett röst-memo, för du kommer troligtvis att få en väldigt stark healing under tiden, en healing som kommer att komma tillbaka när du lyssnar på ditt röst-memo. Se även till att du inte blir störd av något, telefon, familjemedlemmar etc. Viktigt att du får stanna i känslan tills du är helt igenom och klar. 

Nu är det dags att börja. 

Sätt dej ner och ha fötterna i marken så att du är i kontakt med moder jord. Ta några djupa lugna andetag. Känn in din kropp, känn in rummet du sitter i, och se det som en del av dej. När du känner att du är i rätt sinnelag är det dags att börja. 

Försök att se dej själv på en äng. Ta en stund att titta dej runt omkring, försök att visualisera vad du ser. Kan du se dej själv? Kan du se vad du har på dej? Är det vinter, sommar eller annan årstid? Kanske uppfattar du dofter/ljud etc notera detta. 

När du väl sett/känt/hört vad du kan se börjar du promenera fram, du går mot en dunge med lite träd, där går en stig som du börjar att följa.  

Du kommer fram till en bro, som går över en flod, du går över den och fortsätter framåt. Så kommer du fram till en port, försök att se hur din port ser ut, hög, låg, material, sitter den på ett hus eller på en mur eller kanske är den helt fristående, se hur ”din port” ser ut.  

Gå fram till porten och knacka på, sedan gläntar du på dörren och går igenom den. Vart är du? Hur ser det ut? Stå där och vänta, för din guide finns där. Kanske kommer din guide att öppna porten åt dej, eller står hen direkt innanför eller står hen och spejar i skuggorna på dej innan den väljer att träda fram.

Om ingen guide kommer, ropa då ut att du vill gärna träffa din andliga personliga guide. Vänta tills du får en förnimmelse av din guide, det kanske till och med kommer ut något djur. Var bara öppen för vad som kommer till dej. Hälsa på din guide, och fråga om hen har något budskap till dej. 

Du kan fråga vad du vill när du väl fått kontakt. Be och hjälp, vägledning etc. Men vid det första mötet kan det vara bra att låta din guide visa dej vad den vill du ska veta just nu. 

(Min guide tog mej med på en otrolig resa högt och lågt över hela universum, men det är inte säkert att det är vad du behöver få från din guide, så bara var öppen och följ med, du får det du ska få.)

När du är klar, när det känns som att allt är sagt och gjort, tackar du din guide, ber att den ska finans för dej, och känn ödmjuk tacksamhet. Du kan även fråga o din guides namn om du vill.

Gå ut genom porten igen, stäng porten, gå tillbaka till stigen, över bron, ut ur dungen och tillbaka till ängen där du började. 

När du väl har fått denna första kontakt med din guide kan du alltid be om hjälp och vägledning. Du kan gå tillbaka till porten igen eller bara koppla in dej direkt på din guide, hitta ditt sätt att komma i kontakt med din personliga andliga guide. 

Vi har många guider och hjälpare som kommer till oss beroende på vad det är vi behöver få hjälp med, men den som du hittat här, är den som alltid finns med dej från ditt första andetag till ditt sista. det är en härlig känsla att veta att vi aldrig går ensamma, det finns alltid någon vid vår sida.

Om det inte funkar första gången, fortsätt att köra den här övningen, till slut får du kontakt på ett eller annat sätt, lycka till, Annie.