Rensa upp energierna..

Man kan mycket enkelt se till att förbättra energierna hemma själv. Och i karantäntider när många av oss sitter instängda hemma är det kanske viktigare än någonsin.

Ett sätt kan vara att bränna torkad Salvia.

Att använda sig av en torkad salviabunt, som man bränner, är något som har använts i de  kulturer över hela världen för rening och läkning i tusentals år.

Det är en otroligt effektiv och enkel teknik för att rensa bort dåliga och stillastående energier hemma. 

Fjäder och snäckskal till hjälp att sprida röken. Har du ingen fjäder eller snäckskal använd ett fat och din hand.

Användningen av salvia är enkel, men nyckeln är att du måste ha i åtanke vad syftet är innan du tänder salvbunten. 

Fokusera på den negativa och/eller  stillastående energin.  Fokusera på att rensa bort allt sånt som inte är bra för dej och påverkar dej negativt.  

Sedan tänder du bara salviastaven och bär den från rum till rum.

Du kan tala ett mantra eller syfte under tiden du går runt med salviastaven, fokusera på vitt ljus, för vad du än gör är att återställa balans och göra plats för ljus och positiv energi.

Man kan använda en vit fjäder eller din hand för att sprida röken och se till att den sprider sej även i alla hörn. I hörn stagnerar energierna ovh blir stillastående, vilket leder till stagnation i ditt liv, och påverkar olika områden beroende på vilket väderstreck det är.  Tex söder påverkar pengar, så inte bra att ha stillastående energier i söderläge. Du vill inte missa någonting. Om du har en vinden eller källaren, se till att du också rengör dessa områden.

Att ha ett snäckskal under är enligt tradition, men har du inget sådan så går det bra med ett fat, det här är för att du inte ska sprida aska i takt med att salviaknippet brinner ner. När du tänt salvian så blåser du ut elden, så att den bara pyr, ger rök.

När du är färdig ska du vara noga med att den är släckt ordentligt, spola lite vatten på änden, men förvara den sedan så att den torkar och du kan använda den igen.

Annie ♡

4 Replies to “Rensa upp energierna..”

 1. Hej!

  Jag undrar hur man bäst förvarar sin vita salviabunt? Ska den förvaras stängd i tex. en påse, tygpåse, burk eller kan den ligga fritt öppen i tex. en skål i rummet.

  Kanske en dum fråga, men har undrat länge nu om det spelar någon roll hur man ska förvara denna. Tänker att det är bra att förvara den på ett så bra sätt som möjligt.

  Tacksam för svar!

  Ha det fint

  1. Hej Malin. Ja du det var en bra fråga, det har jag faktiskt inte tänkt på. Inte mer än att det ska hållas torrt, och att den lätt kan bli lite smulig, så en burk med tätslutande lock borde vara bäst. Eller att ligga ligga fritt i en skål elelr liknande, om du inte har för fuktigt hemma.

   Lycka till med din rening, Kram Annie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *