Välkommen sköna maj!

Välkommen sköna maj! Maj, maj måne jag kan luta dej till Skåne? Lärde du dej ramsan som liten oxå?

Men faktum är att jag inte vet varför man sa så? är det för att man som jag uppväxt i djupaste Värmlandsskogarna tycke att det var långt till Skåne? men antar att det är liknande Aprilskämt.

Hur som helt, sköna, vackra vårlika Maj gör entre! En tid då allt ligger framför oss. Sommar, sol, glädje, fruktsamhet och tillväxt knackar på. Så inte konstigt att vi har oxens tecken största delen av maj. Oxen som plöjer joden, så vi kan så våra grödor. Våra drömmar.

Image by NickyPe from Pixabay

Men även att vår livsgnista spirar, kanske det är därför vi gillar att busa, luras och narras på vårsidan, och inte i i ett tungt vintertrött november, december. Och det är helt okay! Det ska vara så, vår livsprocess. Så njut nu av hög livsenergi, klorofyll, ljus och värme.

Och med det säger jag välkommen till underbar a maj, Annie!