Väldoft och humörhöjare!

Du kan själv enkelt göra en “Simmer pot” (sjudande bryggd) eller varför inte häx-bryggd, som sprider väldoft i hela ditt hem. Och inte minst renar energier, ger dej en riktig energihöjning och ökat välbefinnande.

Att göra en “Simmer pot” är busenkelt. Du behöver vara en gryta eller stor kastrull vatten och valda tillsatser. Så här i jultider kan det vara perfekt att tillsätta juliga dofter som apelsinskal, kanel, kryddnejlikor och så vidare.

Men varje ingrediens har även en renande verkan, så välj de som du har behov av. Lått denna stå på spisen, puttra och sprida sin stämningsfulla doft. Du kan spara den och dra på den vid behov.

Citroner för vänskap, tillväxt, lycka och lång livslängd.
Apelsiner för hälsa.
Äpplen helar och ger glädje. Befrämjar även , kärlek, hälsosamt äktenskap och klokskap.
Tallbarr / tallkottar för pånyttfödelse, även av tankar, ideér och mål.
Tranbär tar bort negativa tankar och bringar positiv energi till dej och ditt hem. Främjar beslutsamhet, helande, kärlek och ökar passionen.
Kanel ger dej styrka och värme.
Kryddnejlika är bra för beskydd och ökad vänskap.
Stjärnanis hjälper dej med för kärlek och rening överlag.
Hel muskotnöt har en antidepressiv verkan.
Hel kryddpeppar för din hälsa.
Kamomill renar överlag, lugnar och ger dej frid.
Carambola skänker dej skydd och främjar det det du affirmerar och manifesterar. Och även Lagerblad är bra när du sätter mål och för det du vill dra till dej, helt färska.

Du väljer du du vill ha hjälp med, och det finns massor av andra växter, örter, frukter som har speciella syften. Så du skapar ditt eget recept för det du vill uppnå.

Denna bryggd kan puttra på och sprida väldoft, rena och verka. Du ska inte dricka den, men du kan med fördel använda det som blir kvar ( om det blir något över) till dina växter.

Annie