Välkommen, kinesiska nyåret!

1 februari är det dax att fira in det kinesiska nyåret. Det kinesiska nyåret infaller alltid i samband med nymånen, då den beräknas efter månkalendern.

Det kinesiska nyåret firas i hela 15 dagar! Varje dag har olika betydelser och firas på olika vis. Men du ska gärna starta med att ha storstädat dagen innan och gärna fixa dej själv på bästa sätt. Det avslutas med pompa och ståt genom drakparader. Kan du delta på någon sådan, gör det. I vissa städer världen över firas dessa.

Photo by Dyana Wing So on Unsplash

Jag och mina vänner passar på att fira detta varje år. Vi ger varandra och lite pengar i ett rött kuvert. jag köper dem i en asiatisk butik, superfina röda med guldtecken på. Det anses ge rikedom till både givare och mottager hela året.

Och som jag skrev i min förra blogg, så går vi nu in i Tigerns år.

Annie