Prästinnan/Påvinnan (II)

Prästinnan eller Påvinnan (även känd som den Högsta Prästinnan) är ett av de största arkana korten i tarot. Utsendet på kortet kan variera något beroende på vilken tarotlek som används, men det finns några gemensamma teman och symboler som kan förväntas.

Utsendet på Prästinnan/Påvinnan är vanligtvis att vi ser en kvinna som sitter på en tron med en hög ryggstöd. Hon håller vanligtvis ett bokrulle eller en bok i sin hand och har ofta en slöja som täcker hennes huvud eller hår. Hon kan också ha en krona eller diadem på huvudet och en symbolisk medaljong runt halsen. Hon är vanligtvis klädd i en lång, flödande klänning som ofta har symboliska mönster eller broderier.

Innerbörden av Prästinnan/Påvinnan är fylld av mystik och andlighet. Hon representerar djupet av vår egen inre visdom och intuition. Hon är den som vägleder oss genom tystnad och meditation, och hjälper oss att komma i kontakt med vårt inre jag och våra djupaste själsliga behov.

Prästinnan/Påvinnan symboliserar även balans och harmoni mellan motsatta krafter – den feminina och den maskulina, det rationella och det kreativa, det medvetna och det omedvetna. Hon är en symbol för stillhet och introspektion. Hon är den som bär på kunskap och erfarenhet och kan vara en mentor och lärare för oss i tarotens värld.

Genom att möta Prästinnan/Påvinnan uppmanas vi att stanna upp och lyssna inåt. Hon påminner oss om vikten av att följa vårt hjärta och våra instinkter, och den kraft som kan finnas inom oss om vi lär oss att lita på vår egen inre röst och intuition.

Sammanfattningsvis är Prästinnan/Påvinnan i tarot både vacker och mystisk, och bär med sig en djup andlig och andlig betydelse. Hon är en symbol för visdom, intuition och inre balans, och uppmanar oss att lyssna till vårt inre och förstå våra egna sanningar och behov.